Deze verrassende en gezonde lunch is ook nog eens eiwitrijk
15 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Aan het laden...
Ingrediënten
4 waldkornbollen
250 gram verse zalm, zonder vel
1 avocado
100 gram hüttenkase
1 limoen
100 gram verse spinazie
10 ml olijfolie
CALORIEËN: 392
VET: 22,7 gram
VEZELS: 5,7 gram
EIWIT: 23 gram
KOOLHYDRATEN: 21 gram
Bereidingswijze
Snijd de zalm in 8 plakken, besprenkel deze met olijfolie en gril aan 2 kanten. Indien de zalm nog niet gaar is, kun je deze nog 5 minuten in de oven zetten op 180 °C.
Meng de avocado met de hüttenkäse en limoen en draai fijn in een keukenmachine.
Smeer de opengesneden walkornbollen in met de avocadomix en verdeel de spinazie daarover.
Voeg als laatste de gegrilde zalm toe.
Tip!
Lekker fris met plakjes komkommer erbij.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je