Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Aan het laden...
Ingrediënten
1 teen knoflook
2 stengels bleekselderij
1 eetlepel olijfolie
1 broccoli
1 liter groentebouillon
2 blaadjes fijngehakte salie
2 eetlepels kookroom
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 107
VET: 6,3 gram
VEZELS: 5 gram
EIWIT: 5,5 gram
KOOLHYDRATEN: 4,5 gram
Bereidingswijze
Pers het teentje knoflook uit. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes.
Zet een pan op met de olijfolie en fruit hierin kort de knoflook en bleekselderij. Giet vervolgens de groentebouillon erbij.
Snijd de broccoli in kleine stukjes en voeg deze toe aan de bouillon. Laat ongeveer 5 minuten koken.
Voeg tot slot de room en salie toe. Pureer de soep met een staafmixer.
Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Tip!
Lekker met een sneetje geroosterd volkorenbrood.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je