Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Aan het laden...
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 grote uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 kleine winterwortels, in kleine stukjes
4 stengels bleekselderij
600 gram linzen
500 ml groentebouillon
500 gram kastanjechampignons
2 rode paprika’s
Peper naar smaak
1 handje peterselie, fijngesneden
CALORIEËN: 329
VET: 7 gram
VEZELS: 16,6 gram
EIWIT: 19,3 gram
KOOLHYDRATEN: 39 gram
Bereidingswijze
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de ui. Voeg de knoflook, wortel en bleekselderij toe en fruit nog even aan.
Voeg vervolgens de linzen toe en giet hier de bouillon bij. Laat zachtjes koken. De linzen zijn in ongeveer een half uurtje gaar.
Verwarm in een andere pan de overige olijfolie. Bak hierin de champignons en voeg de paprika toe. Bak deze mee.
Meng de inhoud van beide pannen als de linzen gaar zijn. Controleer op smaak en voeg zo nodig wat zwarte peper toe.
Garneer met een handje fijngesneden peterselie.
Tip!
Ook erg lekker met quinoa.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je