Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Met de smaakvolle kruiden is het niet nodig om zout toe te voegen.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Met de smaakvolle kruiden is het niet nodig om zout toe te voegen.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Aan het laden...
Ingrediënten
300 gram kipfilet
4 volkoren wraps
1 avocado
1 paprika
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel zonnebloemolie
2 theelepels limoensap
1 theelepel komijn
Een halve theelepel paprikapoeder
Een halve theelepel chilipoeder
Zwarte peper naar smaak
CALORIEËN: 425
VET: 15 gram
VEZELS: 11 gram
EIWIT: 26 gram
KOOLHYDRATEN: 42 gram
Bereidingswijze
Snijd ter voorbereiding de kipfilet in blokjes, de paprika in reepjes, pers de knoflook en snijd de ui fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en paprika 3 á 4 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
Doe de kipblokjes in de pan en bak 4 á 5 minuten mee totdat alle kanten goudbruin zijn.
Maak ondertussen de guacamole. Verwijder de schil en de pit van de avocado en doe het ‘vlees’ in een kom. Prak met een vork tot een grove massa. Voeg het limoensap en peper naar smaak toe. Roer nogmaals door.
Mix de kruiden en voeg het mengsel toe aan de kip en groente. Bak nog 2 minuten tot de kip en groente geheel bedekt zijn met de kruidenmix.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de kip, groente en guacamole over de tortilla’s.
Vouw de tortilla’s dicht en serveer.
Tip!
Ook lekker als avondmaaltijd!
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker