Verkleint olijfolie de kans op kanker? - WKOF

Kan olijfolie de kans op kanker verkleinen?


Logo Voedingenkankerinfo.nl


Er is nog niet voldoende bewijs dat olijfolie de kans op kanker verlaagt.

Ons advies

Olijfolie past in een gezond voedingspatroon en is een goede vervanging van harde vetten zoals roomboter. Je kunt dit dagelijks gebruiken.

Wat is olijfolie?

Olijven zijn de vruchten van de olijfboom. Olijfolie wordt gemaakt door olijven te persen. Er bestaan verschillende soorten olijfolie. In olijfolie zitten goede voedingsstoffen, waaronder gezonde vetten en vitamine E.

Is extra vierge olijfolie kankerverwekkend?

Extra vierge olijfolie kan verhit worden. Maar bij temperaturen boven de 180 graden kunnen er ongezonde stoffen ontstaan. Het is goed om er op de letten dat de olie bij verhitten niet gaat dampen of roken.

Extra vierge olijfolie is vooral geschikt voor in koude gerechten, dan komt de smaak het beste naar voren. Bij bakken en braden met extra vierge olijfolie gaat het meeste van deze rijke smaak verloren.


Een samenwerking tussen